Arlo Pro 3 övervakningskamera – Så fungerar den

20 februari, 2021Kamerabevakning Standard

Arlo Pro 3 är en kraftig övervakningskamera som exempelvis ett av Sveriges största bevakningsföretag använder inom sitt hemlarm. Vilka funktioner har kameran och hur kan den användas via den tillhörande appen?

Övervakningskamera för inomhus- och utomhusbruk

Arlo Pro 3 är tillverkad för att kunna stå emot väder och vind. Snö, regn och damm är inte några problem vilket innebär att bevakning kan ske dygnet runt, året runt.

Med högupplöst kamera som kan ställas in på olika vidvinkel är det möjligt att bevaka en större del av trädgården utan att flera olika kameror behöver användas. Med extrafunktioner skapas ytterligare säkerhet:

  • Spotlight

Kameran kan exempelvis sättas vid entrén varpå dess spotlight aktiveras vid rörelse. Därmed skapas automatisk belysning så fort någon kommer nära entrén. Oavsett var den är monterad kommer denna spotlight att lysa upp det filmade området och därmed skapa en tydligare bild över vad som sker.

  • Rörelsedetektor som kan styras via appen

Det vanligaste är att en övervakningskamera aktiveras av rörelse. Men samtidigt kan vissa delar av trädgården ha både liv och rörelse dagtid utan att larmet ska aktiveras om och om igen. För att undvika detta kan området som ska bevakas med rörelsesensorer justeras i appen. Även om denna övervakningskamera filmar hela bakgården så kan det exempelvis ställas in att larmet ska aktiveras enbart om någon rör sig precis vid dörren, fönstret eller i poolområdet.

Upptäcker och spar rörelse

Om något rör sig inom det område som kameran övervakar aktiveras videoinspelning och materialet sparas i en molntjänst. När kameran aktiveras skickas även en notis till appen så att ägaren direkt kan se, via appen, vad som händer i hemmet. Vid larm kommer även larmoperatörer, kopplade till hemlarmet, att se vad kameran visar och agera utifrån det.

Hur länge som filmerna sparas i molnet beror på vilken tjänst som kunden har. Ofta är kameran kopplad till ett större hemlarmssystem och i avtalet framgår hur länge som materialet sparas. Skulle inbrott ske går det även att spara materialet på annan enhet så att det inte raderas innan utredningen är klar.

Vid rörelse kan denna övervakningskamera även skilja mellan vad det är som skapar denna rörelse. Är det en person, ett fordon eller en människa? Detta sker genom smart avscanning av objektet som rör sig.