Bästa tipsen och tricksen för löshår – få det att se bra och äkta ut!

20 juli, 2020Löshår Standard

Bästa tipsen och tricksen för löshår – få det att se bra och äkta ut!

De flesta skönhetssalonger eller frisörer kan sätta in löshår. Efter det är det upp till var och en att upprätthålla kvaliteten samt ta hand om håret om man önskar det bästa möjliga resultatet.

Det viktigaste steget till det vackraste löshåret är enkelt. Valet mellan äkta eller syntetiskt. Önskas bästa möjliga resultat bör det alltid väljas äkta hår framför syntetiskt. Det finns bra syntetiska alternativ men som alltid är inget så bra som den äkta varan.

Eftersom löshår inte har några hårsäckar, alltså ingen naturlig källa att återfukta håret från. Det kräver lite mer arbete och omtänksamhet än vanligt hår men det är inget som är speciellt svårt.

Att tänka på för att uppnå vackraste lockarna med löshår

  • Äkta löshår
  • Undvik slitage
  • Borsta och fläta
  • Återfukta och vårda

Precis som till vanligt hår så är schampo och balsam de två viktigaste produkterna som bör användas. Schampot ska varsamt masseras in när duschas för att inte fördärva fästena till löshåret. All form av slit och drag är skadligt för löshåret. Att vårda håret försiktigt är en viktig del i att bibehålla kvaliteten över tid. Borsta håret och sätt upp det i en fläta eller stram hästsvans innan du går och lägger dig för att undvika tovigt och rufsigt hår på morgonen. Genom att göra detta skyddas även löshåret från onödigt slitage. Hår är betydligt svagare och faller lättare av när det är blött så tänk på att borsta håret efter att det har torkat.

Använd balsam

Balsam är kanske den viktigaste produkten eftersom det återfuktar håret. Balsam ska dock inte användas i hårbottnen för att skydda fästena. Balsam kan även täppa igen porerna och i värsta fall orsaka svamp i skalpen.

Vill man maximera livstiden och standarden på håret rekommenderas hårinpackningar någon gång i veckan för att ge håret den extra glansen och den återfuktning som krävs. Alternativ till hårinpackningar är att använda cocosnötsolja. Oljan återfuktar håret och huden på ett naturligt sätt och stärker även ditt vanliga hår. Undvik alltid alla alkoholbaserade produkter eftersom de torkar ut håret.