Bli av med rynkor med hjälp av huskur

23 maj, 2017Hudvård Standard

Bli av med rynkor med hjälp av huskur

Många människor undviker sin spegelbild för att slippa se rynkorna öka i antal med åldern. Rynkor orsakas av tun, hängande hy och förekommer vanligtvis i ansiktet, på nacken, på baksidan av händerna och på framsidan av underarmarna.

Rynkorna uppkommer som en del av det naturliga åldrandet, när kollagenet och elastinet i hudens vävnad börjar brytas ner. Rynkor kan även orsakas av andra faktorer såsom för mycket exponering mot solljus, rökning, användandet av vissa läkemedel, stress, plötslig viktnedgång, brist på E-vitamin och genetiska faktorer.

Huskurer som hjälper dig bli av med rynkor

Det finns flera olika huskurer som kan hjälpa dig att bli av med rynkor och förebygga uppkomsten av nya rynkor. Här tittar vi närmare på några av dessa:

  • Olivolja är en utmärkt olja att massera in i huden. Den innehåller antioxidanter såsom E-vitamin och A-vitamin, vilka bekämpar skadliga fria radikaler. Genom att regelbundet massera in olivolja på den hud som drabbats av rynkor kommer hudens celler återfuktas, repareras och till och med återskapas.
  • Bockhornsklöver. Löven, fröna och oljorna från växten bockhornsklöver kan motverka olika hudproblem som exempelvis rynkor. Löven är rika på vitaminer och mineraler som enkelt tas upp av kroppen och bidrar till att motverka rynkor när du regelbundet använder denna huskur. Mal ner en handfull färska löv till en tjock pasta och applicera pastan på ansiktet. Låt den verka över natten och tvätta bort den på morgonen med ljummet vatten.
  • Bananer är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessa ämnen motverkar orsaken till rynkor. Använd denna huskur två gånger i veckan för att föryngra din hy och motverka rynkor på ett naturligt sätt. Mosa två färska bananer till en tjock pasta. Applicera pastan på de hudområden som drabbats av rynkor. Låt pastan verka i åtminstone en halvtimme innan du tvättar bort den med ljummet vatten. Följ gärna upp huskuren med en återfuktande kräm.
  • Mandlar innehåller fiber, järn, zink, kalcium, folsyra och E-vitamin. Dessa ämnen kan fördröja åldrandet och motverka rynkor. Lägg några mandlar i blöt i mjölk och låt dem stå över natten. På morgonen avlägsnar du skalet och maler dem till en tjock pasta. Applicera pastan på huden och låt verka i ungefär en halvtimme innan du tvättar bort den med ljummet vatten.