Enklare hantering av fraktsedlar till UPS via WooCommerce

28 april, 2021Nytt Standard

Genom att koppla samman WooCommerce med Unifaun blir hanteringen av fraktsedlar till UPS både enklare, snabbare och säkrare. Det är möjligt via ett plugin som heter WooPacsoft Unifaun. För de flesta företag är det viktigt att minimera tiden som läggs på administration för att mer tid ska kunna läggas på försäljning, marknadsföring och utveckling. Ett sätt är att se över hanteringen av fraktsedlar och hur mycket tid som läggs på att skapa dessa. De E-butiker som har WooCommerce kan förenkla denna administration genom att automatisk orderkoppling mellan WooCommerce och logistikplattformen Unifaun.

Automatisk överföring från WooCommerce till UPS

Tjänsten innebär att den information som en kund anger vid en beställning direkt överförs till Unifaun. Där används den direkt till att skapa en passande fraktsedel. Detta utifrån de inställningar som E-handlaren har valt.

 • Automatiskt eller inte?
  Välj om informationen alltid ska föras över till Unifaun eller om det enbart ska ske manuellt.
 • Avisering
  Välj om kunden ska får sms/mail-avisering när paketet skickas iväg. Därmed blir det enklare spårbart.
 • Ett paket eller många?
  Välj om allt ska skickas i en försändelse – eller flera. Detta beroende på vad som beställs.

Underlättar administrationen

Denna koppling mellan WooCommerce och Unifaun underlättar därmed hanteringen av information kring fraktsedlar betydligt. Det enda som företagaren behöver göra är att logga in och skriva ut de fraktsedlar som för tillfället önskas användas. Detta utifrån att samtliga fraktsedlar till UPS automatiskt skapas så fort en kund lägger en order.

Kostnaden då?

Orderkopplingen är en tilläggstjänst hos Unifaun. Att beställa den innebär en kostnad på 2500 kr i startavgift. Utöver det tillkommer en årlig avgift på 2000 kr varje år. (Priserna är exkl. moms och är från 2021. Prisnivån kan ändrats sedan dess). Under första året uppstår alltså en totalkostnad på 4500 kr och därefter en årlig kostnad på 2000 kr. Detta ska ställas mot kostnaden idag gällande hantering av fraktsedlar till UPS. Hur mycket tid läggs ner på denna hantering? Vad är det värt att göra det enklare?

Kräver uppdaterat system

För att kunna göra denna koppling krävs följande:

 • Företaget behöver ha ett konto hos Unifaun samt tillägget Orderkoppling
 • E-butiken behöver ha WooCommerce som system
 • Företaget behöver ha fraktavtal med UPS
 • Webbplatsen behöver ha PHP 5.6 alternativt senare version