Investera i herrcyklar

14 maj, 2018Herrcykel Standard

Det är fantastiskt att cykla på många olika vis. Man får motion, det är billigt, skonsamt för miljön och man kommer ut i naturen. För att kunna cykla behöver man dock en eller flera herrcyklar. Vissa personer nöjer sig med en herrcykel medan andra köper flera stycken olika herrcyklar för olika behov. Olika herrcyklar fyller olika funktioner; det finns herrcyklar för att cykla till jobbet, herrcyklar som passar bäst på landsväg och i skogen. Ibland kan det vara svårt att veta hur många olika herrcyklar man behöver eller om det kanske räcker med en, men om du läser vår guide så kommer vill att räta ut alla frågetecken. 

Herrcyklar för stadscykling 

Kommer du mest att cykla på stadsvägar så behöver du en viss typ av herrcykel. Du  behöver inte har så tjocka hjul men det kan vara skönt med en lite bredare sadel så att du sitter bekvämt. Det är viktigt med en ringklocka eftersom du kommer att cykla i tät trafik och bra reflexer. Givetvis ska du ha ett cykellyse som fungerar. Många herrcyklar är utrustade med pakethållare vilket är mycket praktiskt om du till exempel har en väska med dig. 

Herrcyklar för lite tuffare cykling 

Om du gillar att använda cykeln som motionsform så kanske du ska köpa en mountainbike eller terrängcykel. Det är en speciell typ av cykel som är anpassad för tuff terräng. Cykeln har ofta bredare däck och pedalerna är utrustade med speciella clips där du spänner fast fötterna, då får man mycket bättre tag om pedalerna. Mountainbikes är mycket populära bland herrar och en del använder dem varje dag för att få ordentligt med motion. Det är viktigt att ha hjälm på sig när man är ute och cyklar i skogen eftersom en olycka så lätt händer och i skogen finns många stenar som man kan ramla på. 

Var kan man köpa herrcyklar? 

Herrcyklar kan man köpa på många olika ställen. Vill du inte lägga så mycket pengar så brukar det finnas lite billigare herrcyklar på till exempel Biltema eller olika stormarknader. Även bensinstationer säljer ibland herrcyklar. Är du beredd att investera lite mer pengar så kan du till exempel gå till en lokal cykelhandlare eller en sportbutik. Om du vill ha tillgång till ett stort utbud av olika herrcyklar så kan du också beställa herrcyklar på nätet till mycket förmånliga priser samtidigt som du får tillgång till en rad olika märken och cykelmodeller.