Kosttillskott för dig och ditt djur

25 juli, 2017Kosttillskott Standard

Kosttillskott för dig och ditt djur

Det är vanligt att vi människor inkluderar en multivitamin eller andra kosttillskott i vår kost. Det finns tillskott som riktar sig till barn, ungdomar, vuxna, äldre personer o.s.v. På samma sätt som vi människor kan gynnas av att inkludera gurkmeja, MSN, nypon, brännässla, ingefära och olika örter i vår kost i form av tillskott, kan även ditt djur med fördel ta kosttillskott. Vissa tillskott har antiinflammatoriska egenskaper medan andra har egenskaper som är positiva för till exempel ben eller muskler. Det finns ett brett urval av tillskott som kan förbättra din eller ditt djurs hälsa. Det är oftast lätt att inkludera i kosten man kan t.ex. inta gurkmeja som pulver eller kapsel men det finns vissa fördelar med att inkludera det som pulver i maten.

Bra näring är grunden till en god hälsa. Detta gäller såväl djur som människor, vilket är anledningen till att du bör överväga att ge ditt djur kosttillskott. Genom att ge din hund en komplett kost tillsammans med rätt kosttillskott kan du säkerställa att hunden får i sig all den näring den behöver. Här tittar vi närmare på ett fåtal av de många tillskott som kan främja en hunds hälsa.

Kosttillskott för hundar

När det gäller kosttillskott för hundar finns det flera olika tillskott som kan gynna din hunds hälsa, beroende på vilken kost hunden äter och vilka ämnen hunden eventuellt har brist på. Antioxidanter är ett samlingsnamn för flera olika vitaminer och andra ämnen som kan neutralisera de fria radikaler som förekommer i kroppen och kan skada kroppens celler. Genom att ge din hund antioxidanter kan du främja hundens immunförsvar. Kalcium är en mineral som är viktig för att hunden ska utveckla starka tänder och ben. Detta ämne är även viktigt för muskel- och nervfunktionen samt för blodkoaguleringen.

B-vitaminer är ett annat vanligt tillskott för hundar som främjar hundens neurologiska hälsa, minskar risken för att han eller hon utvecklar kognitiva störningar senare i livet, samt hjälper hunden att hantera stress. B-vitamin är dessutom bra för lever, ögon, hud, päls och även för hundens immunförsvar. Det främjar även tillväxten och delningen av celler samt utvecklingen av röda blodkroppar. B-vitaminer säljs ofta som ett komplett kosttillskott som innehåller B1, B2, B3, B5, B6, B9 och B12 samt biotin och kolin.