Om du köper produkter från iS Clinical online bör du…

27 april, 2021Hudvård Standard

Att köpa hudvårdsprodukter online kräver lite mer av dig som kund – än om du köper dem i en fysisk butik. Vid köp av produkter från iS Clinical online gäller exempelvis följande:

Köp av auktoriserade återförsäljare av iS Clinical

Att vara auktoriserad återförsäljare av iS Clinical innebär att produkterna köps in av svenska generalagenterna. Det innebär därmed en trygghet i att det verkligen är de produkter som förpackningen anger. Skulle en produkt behöva återkallas är det även generalagenten som informerar detta ut till sina återförsäljare. Auktoriserade återförsäljare av iS Clinical har även vissa krav som ska uppfyllas kring exempelvis kunskap om produkterna.

Fraktkostnad

De tre vanligaste fraktalternativen är följande:

  • Alltid fraktfritt
    En fördel för kunden då det blir mycket enkelt att jämföra priserna hos flera butiker. Att köpa en hudkräm från iS Clinical för200 kr och sedan bli tvungen att betala 126 kr i frakt gör knappast en kund speciellt glad.
  • Fast fraktpris
    Oavsett vad som köps betalas en fast fraktkostnad. Det kan exempelvis vara på 79 kr. Som kund finns i detta fall en fördel att köpa flera produkter.
  • Fri frakt över en viss summa
    Det börjar bli allt vanligare att fri frakt bara kan utnyttjas om köp sker för en viss summa.

Öppet köp

Köp iS Clinical i fysisk butik = Öppet köp gäller enligt butikens regler.
Köp online – Det är alltid 14 dagars öppet köp enligt distansköplagen

Hur får du rådgivning?

Finnar, ”blämmor” eller rosascea? Oavsett hudproblem så finns det en produkt från iS Clinical som kan hjälpa. Däremot är det inte helt lätt att välja rätt och det kan behövas rådgivning. Här finns en mycket stor skillnad mellan de olika butikerna som säljer dessa produkter. Många E-butiker presenterar enbart utbudet och förlitar sig sedan på att kunden ska veta vad som passar bäst. Andra har insett att guidning är A och O för att ge kunderna mervärde i butiken. I dessa fall kan det finnas filtreringsfunktioner eller tester som kan användas för att rätt produkt ska hittas utifrån det hudproblem som personen har.

Jämföra priser

Med reor, ”3 för 2” och en rad andra erbjudanden är det absolut värt att jämföra priser hos flera återförsäljare innan inköp sker. Gå även med i kundklubbar för att regelbundet få erbjudanden.