Rejäla kängor alltid på modet

28 juli, 2019Kängor Standard

Arméliknande kängor har varit populärt i många år, även om dom från början kanske inte användes främst ur modesynpunkt. I mitten på 1900-talet var det arbetarklassen som bar den här typen av skor, främst för stabilitetens skull, under 80-talet var det punkarna som gjorde skorna till en del av sin stil, och idag ser vi dom på fötter både till vardags och till fest, bland unga och bland gamla och kombinerat med alla typer av stilar.

Passar till det mesta

Rejäla och snygga kängor av skinn eller mocka är skor som passar till dom flesta stilar. Det är lika snyggt till den med en punkig eller rockig stil precis som att det passar till ett par vanliga jeans och en enkelt t-shirt. Till fest går det hur bra som helst att använda kängor till strumpbyxor och en elegant klänning eller till jeans och en snygg kavaj. Möjligheterna att matcha skorna är kanske en av anledningarna till att dom är så populära, tillsammans med att dom är fotriktiga och stabila att gå i. Tillhör man en av dom som har införskaffat sig ett par kommer man kunna ha dom i många år framöver utan att dom går ur tiden.

Skor med bra kvalitet från Dr Martens

Märket som förmodligen gjorde skotypen trendig är Dr Martens som släppte sin första känga redan 1947. Grundaren var själv en gammal militär som hade en vision att ta fram både funktionella och sköna skor. Resultatet blev en känga som är populär än idag, kanske mer än någonsin, och tar man hand om sina kängor från Dr Martens håller dom i stort sett hur länge som helst. Det som kännetecknar Dr Martens är den gula sömmen, flärpen på skoskaftet och den höga kvalitén. Skorna är handgjorda av bra material och är dessutom väldigt snygga!

Det finns givetvis också en hel del andra skotillverkare som säljer kängor men letar man efter ett par som håller länge bör man satsa på riktigt skinn eller andra material av hög kvalitet. För att ta hand om dom på bästa sätt ska man se till att hålla dom rena och fräscha, samt smörja in dom mer fett som är avsett för det material dom är tillverkade i. Gör man det har man ett par moderiktiga skor idag, imorgon och troligtvis föralltid.